Het belang van goed inregelen

Waterzijdig inregelen, wat is dat?

Naast het inregelen van uw installatie brengen we u ook graag wat kennis bij. 

Hieronder leggen we u onder andere uit:

Vraagteken icoon
Radiator icoon

Wat is waterzijdig inregelen?

Wanneer een installatie niet goed is ingeregeld is er een onevenredige verdeling van water in de Cv-installatie. Een snellere doorstroom zorgt voor een hogere temperatuur en dat verklaart het temperatuurverschil in de ruimtes van uw huis. 

Het inregelen van uw Cv voorkomt dat er onnodig veel water wordt gecirculeerd en dat het gecirculeerde water op een juiste en gelijke wijze door de radiatoren van uw woning stroomt.

Vragen?

Wij helpen u graag!

Waarom is goed inregelen belangrijk?

Een goed ingeregelde installatie functioneert beter. Vergelijk het met een auto. Wanneer de banden goed opgepompt zijn rijdt de auto zuiniger.

Naast de besparing op het energieverbruik zorgt een goed ingeregelde Cv-installatie voor een beter comfortniveau. Doordat er in elke ruimte precies genoeg warmte wordt afgegeven is het nergens te warm of te koud.

Methode

Welke methoden zijn er?

Waterzijdig inregelen kan op meerdere manieren gedaan worden. De ene manier is nauwkeuriger als de ander. Hieronder vind u de 3 voornaamste manieren van inregelen van uw Cv-installatie, van links naar rechts gesorteerd op nauwkeurigheid.

De ultrasoon methode

Met de ultrasoon methode wordt het doorstroomvolume met geavanceerde apparatuur gemeten. Aan de hand van deze metingen wordt de instelling bepaald. Het is een methode die tot nauwkeurige instellingen leidt.

De vóórinstel methode

Bij de voorinstelmethode wordt via een leidingnetberekening, karakteristieken van radiatoren en inregelvoorzieningen de instelling uitgevoerd. Deze methode kan ook uitgevoerd worden zonder dat de cv-installatie op temperatuur komt.

De temperatuur methode

Bij de temperatuurmethode wordt de inregeling van de radiatoren gebaseerd op een verschil van 20 graden tussen aanvoer- en retourtemperatuur van een radiator, gerekend met een buitentemperatuur van – 10°C.

Waarom de ultrasoon methode?

Wij gebruiken altijd ultrasone flowmeters en eventueel warmtebeeldcamera’s voor het inregelen van uw Cv-installatie. Wij streven namelijk naar een optimaal resultaat en goede waarde voor uw geld. 

Veel installateurs gebruiken de voorinstel methode. De reden dat wij dit niet doen is dat installaties soms afwijkingen hebben. Een berekening maken op basis van het type radiator kan dan een foutief resultaat geven. 

Wij regelen uw installatie op de meest professionele manier in. Zo bent u verzekerd van een beter binnenklimaat en een lagere energierekening.

Onze apparatuur

Neem contact met ons op